Apr 242012
 

Hello, visitors. I have a request for you today. I have been trying to figure out exactly how Attached Armies work so i could put up a page about them, but in my limited experience, they don’t work, and it is pissing me off. In my Roger of Reggio game i am now involved in a crusade against the Shia Caliphate for the Kingdom of Jerusalem, as are like 20 other folks, and i can see that all the other guys are apparently attached. I have a little attach button i can click, and yet no one ever joins me, and no matter how many times i click, i never join anyone else.

The ‘Attach’ button on the army pane would seem to indicate only that you need a “friendly” army to attach to, as when you are alone in a county the button will be greyed out and will tell you there are ‘no friendly units.’ When there are friendly units, the button is not greyed out, but clicking it doesn’t change the button state at all to indicate success. I click it, it stays the same, i get no feedback, and my unit continues to sit where ever it is even when the army i had hoped to attach to wanders away.

I have searched on the Paradox forums, and the web generally, and can find no info on how this is supposed to work, just a couple places on the forums where Paradox agrees that it does not. Without knowing what it is supposed to do, i have no idea if i should be bug reporting or not… So, some questions for the gallery…

  • Has anyone had trouble attaching armies in games started before patch 1.05 was released?
  • If i have ‘joined’ the war (as one must for a crusade), can armies attach themselves to me, or must they attach to the army of the character who initially declared the war? From reading the patch notes, i had thought smaller armies would decide to attach to larger, but since my large army never scoops up any of the little ones, it seems there is more to it than that.
  • Does an army have to be stationary in order to be attached to?
  • Can i attach an army to a smaller army? (It certainly seems like the AI has this option.)

The anecdotal evidence from the couple of bug report threads on the forum (here and here and here) indicate that these other folks are having no problems attaching. Rather, the AI isn’t being smart about using the armies afterwards.

Do you, my wise visitors, have the key that is out of my reach? It’s probably something stupid that i am missing, but i am really missing it. Comments are open, so throw something in there or tweet at me. Thank you all.

Annoy your friends and family!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>